Škoda dosiahla aj v máji rast predaja, už deviaty mesiac po sebe

09.06.2014 Celý región

Mladá Boleslav 9. júna (TASR) - Česká automobilka Škoda Auto dodala v máji zákazníkom 91.200 vozidiel, čo predstavuje medziročný nárast o 15,2 %. To je najlepší májový výsledok v histórii podniku. Do roku 2016 chce Škoda Auto predstaviť každého pol roka nový alebo prepracovaný model. Informoval o tom na svojej internetovej stránke denník E15.

Noviny pripomínajú, že odbyt Škody rastie už deväť mesiacov po sebe. "Škoda sa nachádza uprostred najväčšej modelovej ofenzívy v celej svojej histórii. Ďalej zvyšujeme tempo a do roku 2016 predstavíme každých šesť mesiacov nový alebo kompletne prepracovaný model," uviedol Werner Eichhorn zo Škody Auto.

Automobilka začala v týchto dňoch predávať novú Škodu Octavia G-Tec s pohonom na stlačený zemný plyn. V auguste uvedie na trh novú verziu vozidla Octavia Scout a pripravuje predaj troch nových, športovo ladených modelov Monte Carlo. Firma zároveň plánuje v tomto polroku uviesť na trh v Číne novú generáciu modelov Octavia a Rapid Spaceback.

Z najnovších výsledkov ďalej vyplýva, že Škode sa minulý mesiac najviac darilo v západnej Európe, kde jej odbyt vzrástol o viac ako 25 % na celkových 37.900 vozidiel. Automobilka si polepšila aj v strednej Európe, kde tiež zaznamenala nárast predaja o 25 % na 13.200 áut. Aj jej odbyt na domácom trhu stúpol, a to o 13,3 % na 5800 vozidiel. Na východe Európy, naopak, Škoda predala celkovo 10.400 áut, čo je o 500 kusov menej ako v máji minulého roka.

Najsilnejším trhom automobilky mimo Európy bola v máji opäť Čína. Predalo sa tam 23.200 vozidiel, čo predstavuje medziročný nárast o 10,8 %.
 

Vyberte región